gehoorbescherming schietsport

Gehoorbescherming muzikanten en schietsport

Gehoorbescherming muzikanten en bij schietsport.

Gehoorbescherming is vaak noodzakelijk. Niet alleen op de werkvloer, maar ook tijdens sport en muziekevenementen, bijvoorbeeld een schietvereniging of tijdens muziekshows (zoals concerten of technofeesten). Vrijwel overal waar de decibel niveaus hoog zijn, is gehoorbescherming niet weg te denken.

Gehoorbescherming voor de Muzikant

Als je een muzikant ben, weet je dat een van de vereisten om goed te kunnen spelen, is om elkaar goed te horen. Jezelf blootstellen aan lawaai zonder geduchte bescherming in acht te nemen zal uiteindelijk lijden tot gehoorbeschadiging en tenslotte gehoorverlies. Wat natuurlijk zonde is.

oordoppen muzikant

Het gehoor is niet alleen een communicatiemiddel, het is een manier van leven. Constante blootstelling aan hoge geluidsniveaus kan negatieve invloed hebben op de prestaties van een muzikant.

Daarom moet je als muzikant ervoor zorgen dat je de veiligheids- regels in acht neemt, en de nodige oorbeschermers gebruikt.  Het wordt aanbevolen dat je gehoorbescherming draagt als je wordt blootgesteld aan geluid boven 85dB (wat is decibel). Dit geldt voor iedereen die in een omgeving vertoeft met geluidsoverlast.

De beste aanpak bij het zoeken naar gehoorbescherming voor musici is gehoorbescherming op maat speciaal voor mensen in de muziek branche. Materialen zoals siliconen en filters kunnen helpen om elk geluid te horen als dat nodig is, maar zal niet leiden tot een verlies van het gehoor.  Ook ruisonderdrukking om het geluid te verlagen, is een goede methode om het gehoor te beschermen. Er zijn ook speciale oordopjes voor musici te krijgen.

Gehoorbescherming tijdens het Schieten

Tijdens het jagen of op de schietbaan, is gehoorbescherming  een must! Je gehoor is één van de meest waardevolle dingen die de kwaliteit van je leven op niveau houdt

oordoppen schieten

Zorg ervoor dat je altijd oordopjes en / of oorkappen aandoet wanneer je met een vuurwapen schiet. Ongeacht wat de reden is dat je een vuurwapen gebruikt, voor werk of sport, het is essentieel dat je je oren naar behoren beschermd. Je riskeert blijvende schade in het binnenoor als de juiste bescherming wordt genegeerd tijdens het afvuren van een pistool.

binnen oor Het oor bestaat uit drie kleine botjes genaamd de Malleous (Hamer), Incus (Aambeeld) en Stapes (Stijgbeugel). Elk geluid dat je hoort komt in de gehoorgang en gaat rechtstreeks naar het trommelvlies.

Eenmaal daar, wordt het geluid doorgesluisd naar deze kleine botten. Ze trillen de ontvangen ruis naar het slakkenhuis in het oor.  De haren op het slakkenhuis zenden het geluid naar de hersenen door de gehoorzenuw. Dit is waar de meeste schade kan optreden wanneer een geweer wordt afgevuurd. Het dragen van de juiste gehoorbescherming zal deze schade dus voorkomen. Als je gehoor eenmaal beschadigd is, kan weinig worden gedaan om het te herstellen.

Het beschermen van je oren tegen het verlies van gehoor is daarom heel belangrijk voor de gezondheidvan je gehoororgaan. LET OP! Alvorens bescherming te kopen, onderzoek eerst wat er beschikbaar is en welke optie het beste is voor jou. Dit omdat er meerdere soorten oordoppen beschikbaar zijn. Ook zijn er meerdere filters. Een professional adviseur van Gehoorbescherming op maat kan u verder helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *