beste oordoppen

Oordoppen kopen? Waar je op moet letten

Je wilt oordoppen kopen. Een verstandige keuze welke nu misschien wat overbodig lijkt, maar je wel degelijk beschermt tegen allerlei oordaandoeningen. De vraag is alleen, waar moet je op letten bij het aanschaffen van deze oordopjes?

Vandaar dat wij van oordoppen kopen een soort handleiding voor je hebben gemaakt. Als je deze blog gelezen hebt, weet je waarop je moet letten bij het oordopjes kopen.

Tip 1: Zorg ervoor dat het op maat gemaakte oordoppen zijn.

Er zijn meerdere soorten oordopjes die een bescherming kunnen bieden. Desondanks zijn op maat gemaakte oordoppen altijd beter. Deze zijn namelijk precies afgestemd op jouw oren. Dit zorgt ervoor dat ze perfect passen. Daarnaast zijn ze ook gemaakt van duurzame materialen. Je zal dus niet hebben dat ze ineens stuk gaan. Wat bij wegwerp oordopjes nog weleens gebeurt.

Ook hebben op maat gemaakte oordoppen een ingebouwde filter die is aangepast op jouw wensen en voorkeuren. Dit alles is in overleg met diegene welke de oordopjes maakt.

Mensen die in de bouw werken hebben namelijk een andere filter nodig dan mensen welke graag concerten bezoeken. Of wat te denken van mensen die slaapdoppen nodig hebben? Iedere gebruiker hecht waarde aan ander dingen en daar wordt rekening mee gehouden door het bedrijf dat de oordopjes ontwikkeld.

Mocht jij dat verhaal met die filters ingewikkeld vinden, maak je dan maar geen zorgen. De meeste bedrijven kunnen je hierin perfect adviseren. Dit maakt voor de prijs overigens weinig uit.

Tip 2: Kies de juiste variant.

Er zijn meerdere soorten oorbeschermers verkrijgbaar. Je hebt ze voor concerten of uitgaan, maar ook bijvoorbeeld voor het zwemmen. Wil je met oordoppen zwemmen, dan heb je natuurlijk niets aan motordoppen.

Daarnaast zijn er ook complete in-ear systemen verkrijgbaar. Dit is ideaal voor muzikanten. Toch heeft iemand welke in de industrie werkt er niet zoveel aan.

Hieronder hebben de meest voorkomende soorten oordoppen op een rijtje gezet:

  • Muziek (bescherming tegen luide muziek, bijvoorbeeld in clubs of bij concerten)
  • Industrie (bescherming tegen het lawaai bij industriële beroepen
  • Motorsport (bescherming tegen het lawaai van motoren en eventueel andere voertuigen)
  • Schietsport (bescherming tegen het geluid van een vuurwapen)
  • Slaapdoppen (voor mensen die last hebben van omgevingsgeluiden als ze willen slapen
  • Zwemmen (voor mensen die irritatie hebben van water dat in hun oor loopt)

Het is dus belangrijk om te weten wat voor oordoppen jij nodig hebt. De meeste mensen kiezen voor muziek of industrie als het gaat om gehoorbeschermers aanschaffen.

Mocht jij twijfelen bij het oordoppen kopen, neem dan eens contact op met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zij adviseren je graag.

Tip 3: Kies voor een bedrijf dat naar jou toekomt

Voordat je er op maat gemaakte oordopjes ontwikkeld kunnen worden, moeten ze aangemeten worden. In de meeste gevallen moet je naar het bedrijf toe. Als je in de buurt woont is dat natuurlijk geen probleem, maar dat zal niet altijd het geval zijn. Of het kan zou zijn dat de verkoper in kwestie heel duur is.

Vandaar dat het verstandig is om ze aan te schaffen bij een bedrijf dat naar jou toekomt. Er zijn namelijk bedrijven die zonder moeite naar jouw werkplek of thuisadres komen. Dit is heel fijn, want je kost jou wat minder tijd en eventueel geld (benzine of ov-kosten)

Het is meestal wel aan de website te zien of een bedrijf jouw kant op wil komen. De kost misschien net wat extra, maar is het zeker waard. In de meeste gevallen is het gratis wanneer je meerdere setjes besteld. Dus het beste kun je wat afspreken met vrienden of collega’s.

Het kan ook voorkomen dat een bedrijf vraagt om de oordoppen bij een van hun filialen te komen ophalen. Er zijn gelukkig ook genoeg bedrijven die deze naar je willen opsturen. Dat betekent dat het gewoon afwachten is totdat ze klaar zijn. Dit is toch ideaal?

Tip 4: Ga oordoppen kopen!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Het aanschaffen van op maat gemaakte oordoppen blijft een verstandige investering. Dit zeggen we niet alleen omdat we eraan willen verdienen. Het is namelijk ook zo dat wij als geen ander weten hoe belangrijk je gehoor is.

Er zijn vele situaties waar je gehoorschade kunt oplopen. Allereerst natuurlijk de discotheek. De harde geluiden die daar continue hoorbaar zijn, zorgen al snel voor schade aan je oren. Ook geldt hetzelfde voor festivals en concerten.

De bouw is een andere plek waar gehoorschade veel voorkomt. De machine’s en voertuigen maken veel lawaai en dat vinden je oren niet altijd even fijn. Het is overigens wettelijk verplicht voor werknemers om gehoorbescherming aan te schaffen boven een bepaald aantal decibel. Dit doet helaas nog niet ieder bedrijf. (Mocht jij als werknemer dit lezen, dan weet je nu wat je moet doen!)

Ook mensen die vaak motorrijden nemen het risico om gehoorschade op te lopen. Want een motor maakt natuurlijk ook veel geluid. Ditzelfde geldt voor soortgelijke voertuigen. Ondanks dat het leuk is om hiermee rond te crossen, het kan wel schadelijk zijn voor je gehoor. Vandaar dat hier dan ook speciale oordopjes voor zijn ontwikkeld.

Dan heb je nog schietsport. Als je bijvoorbeeld een landgoed hebt en weleens met een jachtgeweer schiet, dan is dat geluid ook niet al te goed voor je oren. Dit is schadelijk als je het vaak doet. Ook hiervoor worden weleens oordopjes aangeschaft.

Er zijn zelfs mensen die beweren dat zelfs de bioscoop gehoorschade kan opleveren, maar dat valt in de meeste gevallen nog wel mee.

De problemen die je kunt krijgen aan het gehoor zijn meestal blijvend. Dit wil je dus vermijden. Toch zijn veel mensen eigenwijs en nemen ze geen maatregelen. Wat heel jammer is.

Dit is de reden dat het team achter oordoppen kopen hard werkt om meer mensen zich bewust te maken van gehoorschade. Wij vertellen hoe belangrijk het is om je oren goed te beschermen.

Dit was onze blog over het kopen van oordoppen. Hopelijk weet je nu wat beter welke oordoppen je moet aanschaffen en waar je daarbij op moet letten. Mocht je nog vragen hebben als het gaat om oordoppen kopen, stuur gerust een mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *