slapen oordopjes

Oordoppen op maat? Lees hier hoe en wat!

Je zou jezelf kunnen afvragen wat nou echt het verschil is tussen normale oordoppen en oordoppen op maat. Dit zullen we voor je uitleggen in deze blog.

Wereld vol herrie

Allereerst de reden waarom mensen oordoppen aanschaffen. Dit is eigenlijk heel simpel. We leven in een wereld vol herrie. De discotheek is een van de plekken waar meestal veel lawaai is. Of wat dacht je van de bouw?

Al deze plaatsen zorgen ervoor dat je gehoorschade kunt oplopen. Je kunt natuurlijk ook gehoorschade oplopen als je muziek luistert via je Iphone, maar dat heb je dan zelf in de hand. Bij een discotheek ligt dat net wat anders. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om geen plaatsen met harde muziek te bezoeken, maar dan mis je veel leuke dingen.

Gehoorschade

Wanneer je vaak komt op plekken met herrie, dan kun je gehoorschade oplopen. Dit zorgt ervoor dat je gehoor wat verminderd is. In eerste instantie lijkt het niet erg, maar uiteindelijk kan je gehoor flink achteruit gaan. Dit wil je vermijden.

Daarnaast loop je het risico om tinnitus op te lopen. Als je deze aandoening hebt, hoor je continue een vreemd geluid in je oor. Dit kan zeer storend zijn en is misschien nog wel erger dan gehoorschade. Tinnitus is wel enigszins te verlichten, maar nog niet te genezen. Ook zijn de zogeheten behandelmethode’s nogal prijzig.

Oordoppen op maat

Mensen vragen ons vaak: ”wat is nou het verschil tussen gewone oordoppen en oordoppen op maat?”

Een goede vraag. Er zijn redelijk wat verschillen.

Ten eerste zijn op maat gemaakte oordoppen afgestemd op jouw oren. Dit is anders dan bij ”universele oordoppen” die zo’n beetje bij iedereen passen.

oordoppen op maat
Een paar opmaat gemaakte oordoppen

Ook zit er een speciale filter in op maat gemaakte oordoppen. Dit verschilt per variant. Je hebt namelijk:

  • Muziek (beschermen je tegen harde muziek, bijvoorbeeld in een discotheek of bij concerten)
  • Industrie (beschermen je tegen het lawaai van bijvoorbeeld machines)
  • Motorsport (beschermen je tegen het lawaai van een motor)
  • Schietsport (beschermen je tegen¬†het geluid van vuurwapens)
  • Slaapdoppen (speciaal voor mensen¬†welke last hebben van geluiden in hun omgeving wanneer ze willen slapen)
  • Zwemmen (voor mensen welke vaak irritatie hebben vanwege het water dat in hun oren loopt)

Iedere variant heeft een eigen filter en ze zijn ook allemaal gemaakt van ander materiaal. Er zijn bijvoorbeeld harde en zachte oordoppen. Ze hebben beide natuurlijk enkele voor- en nadelen. Dit klinkt misschien verwarrend, maar we zullen hierover nog een blog maken.

Een ander verschil is dat op maat gemaakte oordoppen het geluid filteren en normale oordoppen het slechts blokkeren. Je hoort daardoor zowel de ongewenste als gewenste geluiden wat minder. Dit is niet alleen vervelend, maar kan zelfs ook gevaarlijk zijn. Want je hoort de telefoon bijvoorbeeld minder goed.

Bij de opmaat oordoppen hoor je alleen de ongewenste geluiden wat minder. De overige geluiden hoor je nog wel, vaak nog beter ook. Dit is natuurlijk heel fijn.

Dit was onze blog over op maat gemaakte oordoppen. Hopelijk vond je het leerzaam. Mocht je vragen hebben, laat het ons dan weten!

Een gedachte over “Oordoppen op maat? Lees hier hoe en wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *