slapen oordopjes

Met oordoppen slapen of met oordoppen zwemmen?

Met oordoppen zwemmen? Voordat je gaat investeren in oordoppen is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je nou precies nodig hebt. Wat voor soort oordoppen heb jij nodig? Het is heel terecht als je jezelf dit afvraagt.

We zullen in deze blog ingaan op twee types gehoorbescherming, namelijk zwem oordoppen en slaap oordoppen. We leggen uit wie zo nodig heeft en wie niet. Ook geven tips bij het aanschaffen. Veel leesplezier!

Zwem Oordoppen

Waarom met oordoppen zwemmen? Dat zullen we voor je uitleggen. Allereerst even een uitleg over de eventuele irritaties bij het zwemmen.

Zwemmen is natuurlijk een hele leuke sport. Het kan zowel ontspannend als intensief zijn. Daar komt bij dat het heel gezond is en bovendien goedkoop. Er zijn dus vele redenen om eens vaker te gaan zwemmen.

Krijg je van zwemmen oorpijn?

Het is wel zo dat een kleine groep irritaties kan oplopen bij het zwemmen. Dit komt dan omdat er water in hun oor loopt. Dit hebben natuurlijk veel mensen, maar niet iedereen ervaart echter de irritatie aan het oor.

Het gaat dan meestal om mensen welke in het algemeen wat sneller enkele irritaties aan het oor ervaren. Een voorbeeld hiervan zijn mensen met buisjes in hun oor. Zij zouden graag met oordoppen zwemmen.

De kans is groot dat deze mensen zwemmen zullen gaan vermijden. Ze stappen niet meer het zwembad in, omdat ze dan last zullen krijgen. Dit is natuurlijk heel jammer. Want zwemmen kan zo ontspannend werken en is bovendien super gezond.

Met oordoppen zwemmen

Als je met oordoppen zwemt, is dat een stuk aangenamer. Er loopt namelijk geen water in je oren. Dit bespaart irritaties en pijn.

Meestal zijn universele oordoppen prima om het water tegen te houden. Wel zitten hier vele nadelen aan verbonden welke we voor jullie zullen benoemen:

Pasvorm

De goedkope, universele oordoppen zijn gemaakt om bij iedereen te passen. Daardoor is de kans groot dat ze bij jou niet goed passen en niet blijven zitten of pijn doen.

Irritatie

Aangezien deze oordoppen meestal gemaakt zijn van enigszins goedkoop materiaal, is het draagcomfort wat minder. Dit kan zorgen voor irritatie.

Je wilt geen last hebben van irritatie vanwege het water, maar natuurlijk ook niet door de oordoppen. Althans, daar gaan wij vanuit.

Een blokkade van meerdere geluiden

De oordopjes blokkeren vaak ook het geluid. Dus ook gewenste geluiden zoals de badmeester of de telefoon als je onder de douche staat.

Dit is natuurlijk best wel jammer. Het zou mooi zijn als je dit soort geluiden wel kunt horen. Met de meeste zwemoordoppen is dit niet echter niet het geval. Er is naast bescherming tegen het water ook een blokkade van het geluid.

Met op maat gemaakte oordoppen zwemmen

Het slapen met op maat gemaakte oordoppen is weer heel anders. Deze zijn namelijk gemaakt van een speciaal soort materiaal. Bovendien zijn de speciaal afgemeten op jouw oren. Vandaar dat deze veel fijner zijn om te dragen.

Ook dempen deze oordoppen niet al het geluid. Ze zijn zo gemaakt dat ze het water tegenhouden, maar wel bepaalde geluiden doorlaten. Dit zorgt ervoor dat je wel fatsoenlijk kunt communiceren bij het zwembad.

Is dit niet precies wat je wilt? Mocht je nog andere eisen hebben, dan horen we ze graag!

Het materiaal waaruit zwemdoppen gemaakt zijn

De zwemoordopjes zijn vaak gemaakt van huidvriendelijk siliconen materiaal en hebben een uniek filter. Meestal zijn ze ook nog in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Bij een goed bedrijf kun je ze dus naar uw eigen wens laten maken. Dit zorgt ervoor dat je waar voor je geld zal krijgen.

In tegenstelling tot goedkope universele oordoppen. Het is hierbij niet te zeggen of je wel goede kwaliteit zult kopen. Dat kans is groot dat deze zeer matig zal zijn.

Zwemdoppen bestellen

Als je zwemoordoppen wilt bestellen, dan is het aan te raden om eens op internet te kijken voor een goede leverancier. Mocht jij daar geen verstand van hebben, dan hebben wij wel een adres die sowieso kwaliteit zal bieden.

Dit bedrijf verkoopt ook nog eens door heel Nederland (ook België en Duitsland), dus kan bij jou thuis komen aanmeten. Ook hebben ze samen gewerkt met andere succesvolle bedrijven in deze branche.

De link van het bedrijf is www.gehoorprotectie.nl kijk maar eens rond op deze site. Mocht het je niet aanspreken, dan kun je altijd nog verder kijken. Want er zijn vele bedrijven in Nederland (alleen niet altijd even goed).

Tip: zwemdoppen kopen

Het blijft toch een aanrader. Zwemdoppen zijn een eenmalige investering die veel goeds zal brengen. Je zult er zeker plezier van hebben.

Natuurlijk zijn er mensen welke het duur vinden, waar wij wel begrip voor kunnen opbrengen. Toch is het raar dat dezelfde mensen dan wel geld in een veel te dure smartphone investeren, maar niet in hun oren. Wij zouden het andersom doen.

Tenzij je helemaal niet ervaart dat je oren irriteren. Dan moet je natuurlijk geen zwemdoppen bestellen.

Slaapdoppen

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat slaap belangrijk is. Het is een primaire levensbehoefte. Waar een slaaptekort allemaal toe kan leiden?

Dat is nogal wat. Bijvoorbeeld stress, ziekte, irritatie en ook minder spierherstel. Dit vooral vervelend voor bodybuilders en andere mensen die aan Fitness doen.

Een goede nachtrust is dus belangrijk. Mocht deze in jouw geval verstoort zijn, dan kun je slaapdoppen overwegen.

Wat kan een slaaptekort veroorzaken?

Er zijn meerdere dingen die een slaaptekort kunnen veroorzaken. Hieronder even een paar voorbeelden:

  • Stress
  • Teveel cafeïne
  • Ongezonde voeding
  • Alcohol (werkt niet altijd bevorderlijk voor je slaap)
  • Geluidsoverlast

Aangezien wij verder geen gezondheidsfreaks zijn zullen we ons alleen focussen op de geluidsoverlast. Want daarvoor weten wij de oplossing.

Slapen met geluidsoverlast

Als er veel geluiden in je omgeving te horen zijn, dan kan dat het slapen moeilijker maken.

Er zijn bijvoorbeeld geluiden zoals herrie van de buren, katten of voorbijlopende mensen. Bijvoorbeeld mensen welke op een benedenverdieping wonen. Dit kan je slaap benadelen. Je kunt niet slapen of schrikt steeds wakker. Het kan niet alleen irritant zijn, maar ook slecht voor je gemoedstoestand.

Het is logisch dat je dit niet wilt hebben als je liever wilt slapen. Daarom is slapen met oordoppen een optie.

Met gewone oordoppen slapen

Veel mensen halen gewone oordoppen om zo beter te kunnen slapen. In principe is dit een prima optie. De kans is zeker aanwezig dat je hier profijt van hebt.

Desondanks hebben deze universele oordoppen vaak veel nadelen. Ze zitten vaak niet prettig en zorgen ervoor dat je daarom weer niet goed kunt slapen. Dat is niet wat je wilt. Ook kan het pijn doen om ze te dragen. We hoeven je niet te vertellen dat dit is reden is om wat beters te willen.

Een ander nadeel is dat deze oordoppen vaak de gehoorgang volledig weten af te sluiten. Dit bekent dus dat je bijna niets anders meer hoort. Dit kan dus gevaarlijk zijn. Je hoort het brandalarm of wekker misschien niet vanwege de goedkope oordoppen.

Veel nadelen dus. Het enige voordeel is vaak de prijs. Waar wel weer bijkomt dat je aan goedkope oordoppen minder waarde hecht en ze dus snel in de kast terechtkomen.

Met op maat gemaakte oordoppen slapen

Als je met op maat gemaakte oordoppen slaapt is dat heel anders. Ten eerste zijn deze hol van binnen, wat het comfort aanzienlijk vergroot. Dit omdat harde oordopjes pijnlijk zijn bij het slapen.

Ten tweede zit er een speciale filter in. Deze filter zorgt ervoor dat de storende geluiden gedempt worden. Je hebt daar dus geen last van als je wilt slapen. De belangrijke geluiden daarentegen, zoals een wekker, blijf je nog wel horen.

(Er zijn natuurlijk veel mensen die hun wekker niet willen horen, maar daar kunnen wij ze jammer genoeg niet bij helpen)

oordoppen zwemmen

Je kunt dus gewoon normaal gewekt worden door je alarmclock…nadat je goed hebt geslapen. Een hele verbetering. Dit wil toch iedereen? Vooral mensen die slecht kunnen slapen vanwege het lawaai zijn hierbij geholpen.

Slaapdoppen bestellen

Als je hierdoor enthousiast bent geworden, vraag je jezelf misschien af waar je deze slaapoordoppen kunt bestellen. Of waarop je moet letten.

Daarvoor is het aan te raden een goede professional te zoeken. Deze meet de oordoppen aan en zorgt ervoor dat ze zo snel mogelijk gemaakt worden. Dit zodat u al snel goed beter kunt slapen. Een goede nachtrust is dus binnen handbereik.

Tevens kun je een eigen kleur kiezen bij een goede gehoorprotectie specialist, al is dat alleen voor de liefhebbers. Je kunt ook de standaard kleur nemen.

Slaapdoppen samengevat

Hierbij maken we even een samenvatting voor jullie. Als je even snel wilt weten waarover dit ging.

Een goede slaap is belangrijk. Dat weten we allemaal. Je kunt van vele dingen last krijgen wanneer je niet goed slaapt. Dit zijn dingen die ieder mens moet vermijden.

Je slaap kan door vele factoren verstoord worden, maar een daarvan is geluidsoverlast. Hoe je hiermee omgaat?

Er zijn veel mensen die slaapdopjes proberen. Ze kiezen echter wel voor simpele oordoppen waarvan het niet zeker is dat ze van goede kwaliteit zijn. De meeste van deze oordoppen zijn zelfs wat pijnlijk om te dragen.

Wanneer je op maat gemaakte oordoppen koopt, heb je kwaliteitsgarantie. In deze oordoppen zit een speciale filter welke alleen de storende geluiden filtert. Tevens zijn deze gemaakt van zacht materiaal, waardoor ze fijner zijn om te dragen.

Bij een specialist worden de oordoppen afgemeten op jouw oren. Wat wil je nog meer? Ook kun, als je dat wilt, een eigen kleur oordoppen kiezen.

Met oordoppen zwemmen of met oordoppen slapen?

De vraag is nu misschien…moet ik nou met oordoppen zwemmen of kan ik beter slaapdoppen aanschaffen.

Deze vraag is natuurlijk moeilijk te beantwoorden. Het ligt echt aan wat nou jouw voorkeur is. Heb je vaak last van water dat in je oor loopt bij het zwemmen of meer van lawaai tijdens het slapen?

Dit is een afweging welke jezelf moet maken. Dit omdat het beide een heel ander soort product is. Toch zijn er natuurlijk wel enkele overeenkomsten. Ze hebben namelijk beide een unieke filter en zijn afgestemd op jouw oren.

Het verschil is het materiaal. De slaapdoppen zijn zachter en daarnaast hol van binnen. Dit is heel anders dan andere soorten oordoppen. Gelukkig is dit juist positief voor het comfort.

We hopen dat je hierbij voldoende informatie hebt. Zo niet, vraag dan dit bedrijf voor gratis advies.

Overige soorten oordoppen

Naast oordoppen voor slapen of met oordoppen zwemmen zijn er vele andere soort op maat gemaakte oordoppen beschikbaar. Hierover kunnen we je zeker informeren. Graag zelfs! Het is namelijk onze passie.

Als je hierover meer zou willen weten, dan moet je gewoon onze blog in de gaten houden. Hier kun je steeds meer informatie vinden. Informatie over de producten welke verschijnen in de gehoorbescherming branche. Dit vinden we namelijk super interessant.

Een IPhone Dokter houdt van telefoons en een bakker van brood. Wij houden van het gehoor en hebben zodoende een liefde voor gehoorbescherming. Jij wilt toch ook goed kunnen horen?

Een ander ding waar we mensen over willen behouden is tinnitus. Dit is een aandoening waar veel mensen last van hebben. Dit houd namelijk in dat je een vervelende piep in je oren hebt. Dit is bijna niet te behandelen en met veel moeite te verlichten.

Deze aandoening is met name op te lopen door langdurige blootstellen aan herrie. Het is dus belangrijk dit je dit weet te voorkomen. Dit doe je onder andere door gehoorbescherming te dragen. Wij willen mensen hierin ondersteunen. Dit zodat er meer mensen zijn die zich er tegen weten te beschermen.

Onze tinnitus oordoppen

Er zijn, zover wij weten, geen speciale tinnitus oordoppen. Wel kunnen op maat gemaakte oordoppen in het algemeen een bescherming bieden tegen tinnitus en andere ooraandoeningen. Wat natuurlijk super is.

Daarnaast zullen we speciale blogs over tinnitus schrijven. Dit om jullie te informeren, zodat jullie weten wat jullie ertegen kunnen doen. Dit is nog belangrijker dan met oordoppen zwemmen. Want zonder oordoppen zwemmen zorgt misschien voor water in je oor, maar die irritatie is vaak tijdelijk. Dat is dus wat minder storend dan een aandoening. Wij kunnen je echter tegen beide beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *